Activiteiten

Winterprogramma in de kas

 

*29 oktober gaan we op de buurtakker pompoenen uithollen.

*12 november gaan we vogelvoederhuisjes zagen.

*26 november gaan we vogelhuisjes monteren.

*10 december gaan we kerstsoep koken boven een vuurtje met een echte driepoot.

*7 januari gaan we de uiterwaarden in om compost te scheppen, kringloop ecosysteem en compost maken.

Verslagje van de activiteit:

Op 7 januari zijn wij met de kinderen die mee meededen aan de winteractiviteit naar de Uiterwaarden gelopen. De groep was ontzettend divers, kinderen van 4 tot 12 jaar en niet iedereen sprak Nederlands. Echter was van een taalbarrière geen sprake. De kinderen kletste erop los door Nederlands met Engels te combineren en te spreken met handen en voeten terwijl ze enthousiast wezen naar overvliegende vogels en andere voorwerpen. Naast het verzamelen van koeienpoep voor op de composthoop hebben we ook nog veel afval verzameld!

*21 januari gaan we pinda’s rijgen en vetbollen maken.

*4 februari gaan we zaadbommen maken en krijg je een bloembolpotje mee naar huis.

verslagje van de activiteit:

Afgelopen donderdag vond er weer een activiteit plaats in de kas. Dit keer hebben we zaadbommen gemaakt. Het groepje waar we deze activiteit mee gedaan hebben bestond uit 4 kinderen. Voordat we begonnen met het maken van de zaadbommen hebben we eerst wat afval opgeruimd dat rond de kas lag, en daarnaast leegden we nog 2 prullenbakken.

Daarna zijn we aan de slag gegaan. Door chilipoeder door het mengel te mengen zorgde we ervoor dat de vogels de zaadjes niet wilden opeten. Na een middagje creatief zijn en met vieze handen sloten we de activiteit af door nog even te spelen in de grote speeltuin naast de kas.

Het was weer een gezellige en geslaagde dag.

*18 februari gaan we een bijenhotel maken en een gezamenlijk hotel voor in de tuin.

*4 maart gaan we de uiterwaarden in om vogels te spotten.

*18 maart hebben we een Plasticlab waar we een knikkerbaan en sleutelhangers gaan maken, daarnaast gaan we knutselen en krijg je een activiteitenboekje mee naar huis.

De activiteiten zijn van 15:00 – 16:30 uur. Kom je ook? Vrijwillige bijdrage van €0,50 per keer.

Aanmelden kan via info@schonestraatgroenebuurt.nl en vermeld even aan welke activiteit je mee wilt gaan doen!!!

 

Pinda's rijgen en vetbollen maken 23 december 2020

..

Bloempotten schilderen 30 december 2020

 

.

Vogelhuisjes maken 6 januari 2021

Vogelhuisjes maken

 

Op 6 januari 2021 hebben we samen met een aantal enthousiaste kinderen op de buurtakker in Malburgen vogelhuisjes gemaakt. De kinderen konden uit hout een eigen vogelhuisje zagen om hem vervolgens met een lijmpistool aan elkaar vast te lijmen. Vanwege de kou was het af en toe wel nodig om ons op te warmen. Dat kon gelukkig aan het warme vuurtje dat we hadden gemaakt.

 

 

Nadat de vogelhuisjes af waren gingen we nog samen met de kinderen afval op opruimen in de omgeving van de buurtakker. Er lag best wel veel en we hebben in een korte tijd 2 grote vuilniszakken met afval opgeruimd.